
Foto: Ryan Greenberg (FlickrCC)
Actualment cada cop son mes les persones que mengen fora de casa. Molts opten per la preparació de menjar a casa per, posteriorment, poder-lo menjar a la feina, a la universitat, etc.
És una forma de menjar equilibrat, sa i més econòmic.
A continuació donarem un seguit de consells per què tots aquells que diàriament es preparen el tupper ho facin de forma més sana:
• Millor utilitzar recipients de vidre. No desprenen cap tipus de partícules i es poden escalfar sense problemes. Són més cars i pesats però la inversió val la pena, perquè conserven els aliments en millors condicions.
• Organitzar. És important planificar els àpats fent una bona combinació d’aliments i intentant no repetir menús. Tot això facilita la compra i ajuda a estalviar, ja que es compra només el que és necessari.
• Adaptar els àpats a les estacions. Utilitzar fruites i verdures de temporada, que són més saboroses i saludables.
• No trencar la cadena del fred. Des de l’elaboració al consum final, tenint en compte el transport.
• El millor recurs són els guisats. Es poden fer amb peix, carn, verdures o llegums. Quan s’escalfen mantenen la textura i el gust.
• El pitjor recurs la patata i els fregits. No aguanten igual el reescalfat.
• L’entrepà com a alternativa. No per cada dia i sempre intentant que sigui sa, equilibrat i saborós.
• Postres. Preferiblement una peça de fruita o un iogurt. Caldrà tenir en compte el menú del dia.
• Important respectar el temps per dinar. Això afavoreix l’assimilació dels aliments i una bona digestió.
• Per últim és important netejar el recipient abans de guardar-lo. Evitarem que s’acumulin olors i serà més fàcil eliminar les restes de menjar.
Seguim aquests petits consells i gaudim menjant fora de casa. Bon profit!