És segur comprar medicació per internet?

distafarma

Font imatges: Distafarma. Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios (AEMPS)

Potser alguna vegada us heu plantejat el fet de comprar cert tipus de medicació per internet.
Cal que sapigueu que a través de la xarxa molts cops es desconeix qui realment està subministrant el producte o quin és l’origen i l’estat de conservació del mateix. Per tant, es pot donar el cas que un compri un producte en farmàcies virtuals fraudulentes o il·legals. Aquesta adquisició podria en determinats casos suposar un risc per la seva salut i la de la seva família.

Igual un no és conscient i està consumint medicines ineficaces, falsificades, que poden estar contaminades, caducades, tenir un principi actiu incorrecte o no estar aprovades pel Ministeri de Sanitat.
Avui en dia existeix un mercat negre de venda de medicaments per internet.
El fet de no rebre el tractament que vostè necessita podria empitjorar el seu estat de salut.

Actualment a l’Estat espanyol per llei està prohibida la venda de medicació amb recepta mèdica per internet. Mitjançant aquest enllaç podreu esbrinar si un medicament necessita recepta mèdica o no.

Per evitar aquestes situacions cal saber que des del passat 1 de juliol la Unió Europea ha creat un logo que certifica a les farmàcies o botigues de medicaments online legals.
D’aquesta manera se cerquen garanties de qualitat, seguretat i eficàcia per a protegir als pacients. Els compradors han de comprovar que en prémer sobre la icona són dirigits a la pàgina web de l’autoritat nacional que ho reglamenta. Posteriorment apareixerà un llistat on es mostren les botigues de medicaments i farmàcies que compleixen els requisits legals per a la dispensació d’aquests productes.


Via: @Ministerio Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad

Més informació:
Llistat de farmàcies que realitzen vendes a distància
Preguntes freqüents sobre la venda a distància de medicaments d’ús humà sense prescripció mèdica

 

 

 

 

 

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Infermeria, Medicina de família, Notícies, Pediatria i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s