Fer un bon ús dels medicaments és vital

Moltes vegades, més de les que pensem, fem un ús incorrecte dels medicaments.
Segons diferents estudis fins a un 50% dels fàrmacs o bé han estat prescrits de forma incorrecta, o bé no es prenen de la forma adequada.


Via: @sanidadgob

Això comporta una pèrdua de recursos i possibles efectes perjudicials.
Fer un bon ús dels medicaments es dóna quan el pacient rep el tractament correcte per a cada malaltia, amb la dosi i el temps adient.

L’automedicació, el mal emplenament de tractaments crònics, una prescripció inadequada, pacients polimedicats i l’ús excessiu de medicaments són alguns dels problemes amb els que ens podem trobar.

Un dels medicaments que, de vegades, fem servir de forma incorrecta són els antibiòtics. Aquests són fàrmacs utilitzats en el tractament de les malalties originades per bacteris, i el seu descobriment va ser una de les principals fites de la medicina.
El seu efecte, però, es pot reduir si en fem un mal ús.
És important saber que la majoria de les infeccions que patim (com refredats o grips) estan produïdes per virus, i encara que puguin donar febre alta, no milloren amb els antibiòtics.

Cada vegada que prenem un antibiòtic de forma injustificada estem ajudant al fet què els bacteris es facin resistents davant aquests tractaments. Això voldrà dir, que si mai necessitem de veritat un antibiòtic, aquest podria no ser efectiu. Per altra banda, els bacteris resistents es poden transmetre entre les persones, ajudant a augmentar les infeccions i que aquestes siguin més greus.

Així doncs, intenteu no automedicar-vos, no feu ús dels antibiòtics si no estan prescrits pel metge o odontòleg i respecteu les dosis i durades dels tractaments prescrits.

Aquesta entrada s'ha publicat en Infermeria, Medicina de família, Pediatria i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s