Els ‘influencers’ poden perjudicar la salut

Els/les ‘Influencers’ com a líders d’opinió en aspectes de moda i estil de vida compten amb legions de seguidors a les xarxes socials.
Darrerament s’ha detectat que alguns d’aquests/es es dediquen a aconsellar l’ús de certs remeis que no són cosmètics sinó medicaments o antibiòtics que necessiten prescripció mèdica  per part d’un professional de la salut.

La llista de medicaments recomanats és llarga: antivírics, antiinflamatoris pel dolor  medicació per dormir, pomades per infeccions o tractaments per l’acne són els més comuns.

La publicitat de medicaments que necessiten recepta mèdica està prohibit per llei i la resta de medicaments tenen una normativa estricta alhora d’anunciar-se.
És perillós per a la salut, ja que l’ús indegut d’aquests poden generar reaccions adverses i efectes secundaris.
En el cas dels antibiòtics es produeixen resistències de microbis o bacteris que poden afectar no només a la persona que el pren, sinó a tota la població amb la pèrdua d’eficàcia.

El Ministeri de Sanitat juntament amb el Consejo General de Colegios de Farmacéuticos (CGCF) i per recomanacions de Col·legis de Metges estan posant fil a l’agulla en la retirada de continguts nocius per abordar aquest problema.
Cal que les empreses i la ciutadania en general és conscienciï en el consum de medicaments, no són un producte més a consumir sinó que l’ús indiscriminat pot generar un problema de salut pública.

Aquesta entrada s'ha publicat en Infermeria, Medicina de família, Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari