Coronavirus: com fer front a l’epidèmia de la desinformació?

Center for Disease Control & Prevention

Avui en dia, quan tenim un dubte sobre salut el cerquem ràpidament al Dr.Google,  ens pensem que ens donarà la resposta de tot el que nosaltres desconeixem.
Però ho hem comentat en altres ocasions, no tot el que apareix a internet és cert i moltes vegades cal que filtrem la informació, ja que ens trobem amb fakes, hoax o bulos que no són certs. Informe “Bulos sobre el Coronavirus 2020” (Salud sin bulos)

En el cas de la salut és una àrea molt sensible, hi ha hagut d’aparèixer una epidèmia global la de la desinformació que ens afecta sobre el Coronavirus.

Els nostres consells per les vostres cerques és que us nodriu d’informació de fonts contrastades i organismes oficials: Organització Mundial de la Salut, Agència de Salut Pública, Departament de Salut, Canal SalutMinisterio de Sanidad y Consumo, Col·legis de Metges  que compten amb epidemiòlegs i experts sobre el tema.
A més cal saber que la informació no és estàtica, sinó que és dinàmica depèn de l’evolució i les circumstàncies que l’envolten. Pel que és important seguir els esdeveniments a través d’aquests organismes que faciliten una informació actualitzada i de primera mà: del que cal fer, quines mesures prendre o com evoluciona la situació.

Alhora us preguntareu:  és necessari parlar amb els nens del coronavirus?
És recomanable explicar-ho als infants en un llenguatge en el que ells ho puguin entendre. Que no pas es quedin amb l’alarmisme generat per alguns mitjans de comunicació i per la por al que és desconegut. Consells per parlar amb els nens del Coronavirus (Hospital Sant Joan de Déu)

Per tant, mantingueu la calma, seguiu les indicacions bàsiques i normes d’higiene dels organismes competents:

Via: @salutgeneralitat

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s