Bulling: se cerquen valents!

cartel_reirteEl proper 2 de maig se celebra el dia mundial contra el bulling, l’assetjament escolar ja no és només cosa de nens.
Cal observar les conductes dels vostres fills i a la que es detecta qualsevol anomalia us heu de posar en alerta per ajudar-los, ja que poden ser assetjats o assetjadors.
Els nens poden ser molt cruels, però acabar amb aquestes conductes destructives depèn de tota la comunitat.
Comença per l’educació a casa, es pot explicar als nens amb un llenguatge entenedor: per exemple si a un tub de pasta de dents l’aixafes i li obligues a treure tota la pasta, després no la pots tornar a posar a dins. L’estat no és el mateix que abans de forçar-lo.

Les conductes violentes d’altres companys siguin pel motiu que siguin: per problemes psicològics, nens de famílies desestructurades o altre tipus de problemes no són resultat d’un dia. De petites accions o alteracions de comportament van fent grans de sorra que poden terminar esdevenint una muntanya.

Cal educar als vostres fills en la tolerància, acceptació de què tots no som iguals i que s’ha de fer costat al diferent.
Potser ells no són ni assetjats ni assetjadors, però cal que siguin empàtics, fer-los entendre que els semblaria si fossin ells els que estiguessin sotmesos a certs actes o a la pressió dels violents.

Cal donar-los veu i vot per a què deixin de mantenir-se en silenci, per a que deixin de riure quan companys tinguin certes conductes. Cal que deixin de participar com a espectadors de manera indirecta en l’assetjament.
Que siguin conscients de la seva responsabilitat de la participació en el ‘fenomen de grup’ riure’s fa que reforcin a l’assetjador que és el que sol ser vist amb una conducta ‘guai’.
Així doncs, cal modificar l’actitud del grup per a deixar de reforçar a l’assetjador.

És important respectar als companys, tenir bones relacions humanes, aprendre a comunicar-se i ser empàtic.
Si els nens donen suport al noi assetjat, desaproven la conducta de l’assetjador.
Per tant, cal que alcin la veu posant-se al costat del feble i siguin valents canviant les normes del grup i no acceptar l’assetjament escolar.

A més ara l’extorsió no es limita al moment de convivència al centre escolar, sinó que es veu agreujat per l’ús de les xarxes socials (Facebook, Twitter, Snapchat, etc.) o missatgeria instantània.

Que poden fer els pares per cercar un entorn segur?
· Fomentar la confiança i el diàleg amb el teu fill.
· La comunicació és vital, cal parlar amb els fills sobre el que succeeix a l’escola.
· Evitar que els nens siguin usuaris de xarxes socials a edats primerenques.
· Vigilar la seva activitat a les xarxes socials: amb qui xateja, quines fotos puja.
· Controlar qui segueix el seu perfil a les xarxes. Educar-lo per a què no accepti a ningú que no conegui i que tingui criteri per seleccionar bé a qui si autoritza.
· Davant de qualsevol indici de sospita, cal parlar amb l’escola.

Via: @Langui

 

Més informació:

Acabemos con el bulling

Campanyes antibulling: #NiPasoNiMePaso , #BeStrong

Aquesta entrada s'ha publicat en Medicina de família, Pediatria i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s