Top 10 Articles més llegits l’any 2016

new-year-1901660_1920

Foto: Pixabay

 

Després d’uns dies de desconnexió merescuts, des del blog donem la benvinguda a l’any nou! Volem fer un repàs de les entrades més llegides durant l’any 2016.

Com podeu observar quatre d’elles són articles publicats l’any anterior, fet que demostra que són temes vigents i interessants pels lectors.

El nostre Top 10 del passat 2016:

1.- Què és millor que em prengui, un paracetamol o un ibuprofè? (17 novembre)
Quins són els usos adients dels dos analgèsics més utilitzats del món? Aquesta qüestió és una de les més preguntades dins de les consultes sanitàries.

2.-  Remeis casolans per la grip i el constipat (29 gener 2015)
Sempre és útil disposar d’una sèrie de consells naturals, casolans i econòmics per solucionar aquest tipus de quadres abans de consultar al metge.

3.- Què cal fer en cas de picada d’una aranya de mar? (31 juliol 2014)
Vivim en un país banyat pel mar Mediterrani on la majoria freqüentem les platges de moltes poblacions Catalanes. Les aranyes de mar són uns éssers vius que cohabiten les vores del mar. Molt sovint podem trobar-nos algú que ha estat inoculat amb el verí d’aquesta espècie en les entrades o sortides de l’aigua. Important saber com actuar: aplicar sempre aigua salada, mai dolça i evitar aigua freda, aplicar-ne de calenta.

4.- Com fer la recollida de mostres de femta (24 abril 2014)
Quan el metge ens demana una prova de recollida de mostres de femta existeixen diferents dispositius i maneres de recollir la mostra, segons la prova. En l’article es detalla els diferents envasos i forma de procedir.

5.-  Com demanar visita a internet en els CAP de l’ICS? (30 setembre 2014)
Una guia per poder sol·licitar visita mitjançant les noves tecnologies, evitant les esperes telefòniques i d’una manera ràpida i àgil. De moment només es poden demanar per al metge, infermeria, pediatria, treballadora social o odontologia.

6.- Per què no s’han d’utilitzar bastonets de cotó per netejar les orelles? (21 juliol)
Una de les males costums que té la gent, utilitzant aquest utensili la cera s’empeny en dins del conducte.

7.- La meva història clínica personal = La meva salut cat@salut (21 maig 2015)
Presentació inicial del desplegament pilot de la Carpeta ‘la meva salt’. L’espai digital destinat a consultar la història clínica digital des de qualsevol dispositiu tecnològic com l’ordinador, tauleta o mòbil.
Aquest servei permetrà consultar la seva informació clínica individual (proves, pla de medicació, informes, agenda de visites, etc.) i en un futur permetrà realitzar altres tràmits sanitaris.

8.- Com tramitar la baixa laboral o la incapacitat temporal (IT)? (24 març)
La baixa laboral pot ser per diferents motius i pot afectar el treballador de maneres diferents en relació a les retribucions econòmiques que percep per la seva activitat laboral. Article que explica com procedir en els diferents casos.

9.- Cutting: moda adolescent o conducta de risc per la salut? (4 febrer)
Autolesionar-se per seguir una la moda o hàbit patològic.

10.- Quina quantitat d’aigua hem de beure al dia? (9 abril 2015)
L
‘aigua forma un tant per cent elevat del nostre organisme, ja que és necessària per exercir funcions vitals. Per tant és fonamental una correcta hidratació mitjançant una ingesta adequada.

L’any 2016 l’article amb més èxit va ser “Què és millor que em prengui, un paracetamol o un ibuprofè?” Obtenint en 1-2 dies més visites que les habituals mensuals. L’èxit és degut al fet que és una pregunta molt realitzada dins i fora de les consultes, ja que habitualment es confonen els seus usos.
Temes d’actualitat com hàbits no saludables de moda com el Cutting, Per què no s’han d’utilitzar bastonets de cotó per netejar les orelles?, i com tramitar la baixa laboral.

La resta d’articles més llegits són posts d’anys anteriors com: remeis casolans per la grip i el constipat, que cal fer en cas de picada d’aranya de mar?, com fer la recollida de mostres de femta?, Com demanar visites als CAP´s de l’ICS ?, la meva salut i quina quantitat d’aigua hem de prendre al dia?
La visita sistemàtica a articles passat reflecteix que molts dels temes de salut sobre els que escriu l’equip són atemporals, que sempre tenen interès per part dels ciutadans.

 

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s