Pressió estètica en les nenes: prou!

HiperS

Foto autoritzada per l’autora:   Mariana Baizan

Avui en dia estem immersos en una societat on prima la imatge, l’estètica i la superficialitat per sobre de tot.
Les campanyes publicitàries i les influències d’estereotips femenins en mitjans de comunicació són determinants als ulls de les nenes.
Diariament reben estímuls i influències de manera inconscient que fan que vulguin ser com aquests models determinats.

Volen tenir figures extremadament estilitzades, en certes ocasions patològiques, comportaments d’adults en cossos de nenes (vestint robes d’adults extremadament sexys per la seva edat, postures o comportaments eròtics i sensuals que no toquen, maquillatges en edats primerenques,  entre altres actituds).
Hem de ser conscients que quan a una criatura l’importen en excés activitats pròpies dels adults, deixa de ser nena.

La hipersexualització de les nenes és una forma de violència de gènere emmascarada, acceptada i tolerada per la societat.
Les criatures volen imitar aquells models que veuen i la publicitat ha vist un filó en aquest tipus de públic a qui adrecen productes determinats per generar guanys centrant-se en el públic infantil com a mercat. Però els pares haurien de posar fre a aquesta actitud.
No cal córrer per ser adult, tot arriba! Moltes vegades les nenes no estan prou madures per entendre més enllà de què va tota aquesta manipulació de la infància!
Per això estan els pares, per tenir cura del desenvolupament mental, emocional i psicològic de les seves criatures.
Les nenes han d’estar més centrades a jugar que no en la figura, aspecte físic, superficialitat o aspecte estètic de les persones.
Si creixen en la influència hipersexual és possible que quan es desenvolupin en el món adult no es valorin pel seu valor real i es cosifiquin com a un objecte sexual o eròtic.

Construir una identitat sobre la fragilitat de l’aparença externa i centrar-se exclusivament en volen agradar als altres és un perill. Quan aquestes nenes passin a l’adolescència no tindran recursos per decidir o escollir, seran més vulnerables i poden patir trastorns alimentaris. Precipitar les nenes a la sexualitat precoç pot ocasionar problemes posteriors, ja que no estan preparades ni físicament ni mentalment.
Que una nena vulgui jugar amb el maquillatge d’una mare és normal, si és puntual, lúdic i sota el control d’un adult. El que no és normal és que els hi faci treure la son.
Els pares són els que guien el desenvolupament dels comportaments dels seus fills, poden estimular o desaprovar les conductes impròpies per l’edat dels seus fills.
El problema és que, de vegades, els pares projecten en els fills tot allò que ells no van poder ser i hi aboquen les seves frustracions de manera conscient o inconscient.
Ajudem a crear una identitat femenina saludable! No més princeses sinó nenes amb una sana autoestima.


Via: @FúriaFeministaFortPienc

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies, Pediatria i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s