Són possibles nous models de congressos sanitaris?

Foto: Cardio20

Els professionals de la salut necessiten una formació continuada en el seu àmbit de la salut. Però moltes vegades els models de congressos científics, tallers o ponències podrien ser molt més profitosos o treure’ls-hi més suc.

En nombroses ocasions els cursos solen tenir un cost econòmic elevat que els fa exclusius, destinats a un únic col·lectiu o poden estar patrocinats per empreses farmacèutiques posant en qüestió certs aspectes ètics.

Per això un grup multidisciplinari de professionals sanitaris han dut a terme la iniciativa #cambiacongreso. Amb el que reflexionen sobre el que funciona i que no als congressos de salut i exposen que altres models de congressos sanitaris són possibles.

La gent està saturada de congressos i ponències soporíferes amb idees repetides i reescalfades.  És necessari més dinamisme, brevetat, creació i innovació, participació, interacció,  bidireccionalitat i  aportació de valors afegits a la formació.
Per això, cal canviar el xip, no limitar-ho als ponents “habituals” i donar pas a gent “nova” amb idees noves.
Ara, més que mai, es poden aprofitar les facilitats de la tecnologia i no limitar l’intercanvi de coneixement només als assistents de manera física sinó que fer-ho extensible a la gent que està a casa o a la feina darrera d’una pantalla. Això es pot facilitar mitjançant l’ús de #hashtags creats expressament per transmetre esdeveniments a plataformes de microblogging com Twitter i a més transmisió per streaming a temps real de les ponències.

Desitgem que tard o d’hora es produeixi un canvi que permeti sumar, evolucionar, créixer i enriquir  a tots els professionals per igual sense limitacions físiques, econòmiques o de coneixement.

A continuació us deixem una infografia on es reflecteixen les 10 idees que van sorgir de la iniciativa per a assolir #cambiacongreso:

infografía cambiacongresodef

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s