Com tramitar la baixa laboral o la incapacitat temporal (IT)?

IT-Recte 

La incapacitat temporal (IT) o baixa laboral  pot ser per diferents motius, i afectarà el treballador de maneres diferents en relació a les retribucions econòmiques que percep per la seva activitat laboral.

Per obtenir la IT, sempre caldrà que demani visita amb el seu metge o metgessa. Depenent de la duració estimada de la baixa mèdica els procediments a seguir són diferents:


– Si la durada estimada del procés és inferior a 5 dies naturals, el metge emetrà un comunicat de baixa i alta al mateix acte mèdic (no hi han partes de confirmació).

– Processos amb duració estimada d’ entre 5 i 30, dies el facultatiu emetrà el comunicat de baixa amb data de revisió mèdica prevista no més enllà de 7 dies naturals des de la data inicial de baixa. Arribada aquesta data el seu metge determinarà si us considera que sou altables o en el cas contrari, emetrà el primer comunicat de confirmació de baixa. Els successius no s’emetran amb una diferència de més de 14 dies entre ells.

– En processos de duració estimada entre 31 i 60 dies naturals, el procediment és el mateix però amb la diferència que els comunicats de confirmació de baixa no s’emetran amb més de 28 dies naturals entre ells.

– I en el cas de processos de més de 61 dies naturals de durada estimada, la data de revisió mèdica prevista després del comunicat de IT serà inferior a 14 dies naturals i els comunicats de baixa no es podran emetre amb més de 35 dies naturals entre ells.

Sempre caldrà acreditar la IT amb els comunicats de baixa en un període màxim de 3 dies a la vostra empresa i anar-la renovant.

Sempre caldrà fer les revisions i els controls que el seu metge, metgessa o l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAMS) cregui adients. Si no acudeix a aquestes revisions, se li farà l’alta per incompareixença.

El diagnòstic de la baixa laboral sempre serà confidencial i en aquest període no es pot desplaçar de manera temporal.

Els  accidents de treball i malalties professionals sempre dependran de la mútua de la vostra feina.

Aquesta entrada s'ha publicat en Medicina de família, Tràmits administratius i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s