Participem a SITless per reduir sedentarisme i augmentar l’activitat física de la gent gran

Grup_B_Exterior

El CAP Passeig de Sant Joan col·labora amb la Fundació Blanquerna (Universitat Ramon Llull) i la Fundació Salut i Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona en un projecte europeu per reduir el sedentarisme i augmentar l’activitat física de la gent gran.

La inactivitat física és un dels factors que contribueix al desenvolupament de les patologies cròniques més prevalents de la societat moderna, com ara les malalties cardiovasculars i alguns tipus de càncer, entre d’altres. Dues de les línies prioritàries d’actuació del sistema sanitari públic són augmentar el nivell d’activitat física i reduir els nivells de sedentarisme de la població.

El CAP Passeig de Sant Joan participa en un projecte europeu en el marc de l’Horizon 2020 que porta com a títol “SITless: Exercise Referral Schemes enhanced by Self-Management Strategies to battle sedentary behaviour”. L’entitat coordinadora del projecte és la Fundació Salut i Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona. La Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull) és la responsable de la coordinació de l’assaig clínic que es durà a terme a quatre països d’Europa.

untitledEl projecte SITless té per objectiu avaluar els efectes d’una intervenció basada en un programa estàndard d’activitat física, combinat amb estratègies de canvi de comportament, per reduir el comportament sedentari i augmentar els nivells d’activitat física de les persones majors de 65 anys que es visiten a l’Atenció Primària de Salut. També es pretenen millorar altres variables importants en aquest col·lectiu, com ara la funció física o la qualitat de vida relacionada amb la salut.

Actualment, se n’està duent a terme l’estudi pilot al CAP Passeig de Sant Joan, on els professionals sanitaris col·laboren invitant els pacients insuficientment actius majors de 65 anys a participar en l’estudi, que inclou un programa d’activitat física de 4 mesos en el propi centre i utilitzant espais públics exteriors. En el pilotatge hi estan participant un total de 25 pacients del CAP.
PicsPlay_1458122887203A través d’aquesta intervenció s’espera aconseguir crear l’hàbit de realitzar activitat física i reduir les hores de sedestació a llarg termini en la majoria de participants.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s