Qui ha dit que és perillós dormir amb plantes a l’habitació?

Tota la vida hem sentit a dir que no és aconsellable dormir amb plantes dins l’habitació, ja que aquestes consumeixen l’oxigen durant la nit i perquè el CO2 que desprenen és perjudicial.

La quantitat d’oxigen que consumeixen les plantes durant la nit és mínima en comparació amb el que consumim les persones.

Les plantes respiren de dia i de nit. Si fos perjudicial dormir amb elles de nit, també ho seria disposar-les en qualsevol lloc de la casa o despatx durant el dia.

Cal recordar que l’excés de Co2 d’origen antropogènic (produït a conseqüència de l’activitat humana) és el Co2 perjudicial.
Perquè ens fem una idea: una planta normal pot consumir uns 0,1 litres d’oxigen per hora, comparat amb els 50 litres per hora que necessitem els éssers humans, 500 vegades més.

Dormir amb plantes és del tot saludable. Les plantes estan constituïdes per gran quantitat d’aigua, aquestes humitegen l’ambient i redueixen la contaminació en interiors.
Segons un estudi realitzat per Greenpeace a les cases d’Europa hi ha de 70 a 100 substàncies tòxiques. Com més plantes disposem al voltant nostre aconseguirem més salut, aire net i qualitat de vida.

El motiu pel qual alguns hospitals no deixen portar plantes és perquè són espais que necessiten estar esterilitzats.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Infermeria, Medicina de família i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.