Flotador, maniguets o bombolla?

Saltar con manguitos

Foto: etringita (Flickr)

A l’estiu tots pensem a combatre la calor banyant-nos en platges i piscines posant a remull a les nostres criatures.
Però sovint els nens no estan tan protegits com caldria. Una petita distracció a l’aigua podria tenir greus conseqüències, per
tant no ens podem confiar. És recomanable que tots els nens que no sàpiguen nedar bé portin algun tipus de dispositiu aquàtic de flotació. A part que el cuidador en aquell moment ha de tenir la criatura a l’abast de la mà per poder reaccionar ràpidament en el cas que fos necessari. Sempre ha d’haver-hi la supervisió d’un adult al costat dels nens.

Hi han molt tipus d’articles al mercat que poden realitzar la funció de protecció, però segur que algun cop t’has preguntat: que li poso al meu nen? Flotador, maneguets o bombolla?

Doncs hauràs de tenir en compte les característiques de cadascun d’ells per decidir quina és la millor opció:

• El dispositiu tradicional és el flotador, actualment es desaconsella, ja que produeix un efecte de falsa confiança i en determinats casos el nen pot quedar cap per avall sense poder recuperar la posició inicial, també es pot punxar. Afortunadament cada cop està més en desús. Existeix el clàssic i el flotador amb arnès.

• Els maniguets de plàstic s’han d’escollir en funció del pes i mida de la criatura, han de ser adients per a ells i cal tenir en compte les recomanacions del fabricant. Ja que en determinades ocasions si no estan ben col·locats a l’alçada adient, just a sota de l’espatlla podrien sortir-se del braç. No cal que siguin molt grans ni que estiguin molt inflats perquè dificulten la mobilitat del nen.

• Els maniguets de poliestirè són molt pràctics, no es punxen i es poden adaptar treien o posant discos en funció del nivell del nadador.

• Les bombolles o cinturons de suro ajuden a mantenir la posició de nadador, per això no es recomanen en nens menors de 2 anys que gairebé no han estat en contacte amb l’aigua.

• Els banyadors que integren diferents microcàmeres d’aire permeten la llibertat de moviments en el nen.

• Les armilles salvavides és recomanable que portin arnès de seguretat, ja que els que no tenen arnès es podrien pujar-se a la cara de la criatura.

Decidiu el que decidiu cal anar amb cura en tot moment i encara que el nen porti un d’aquests dispositius aquàtics sempre ha d’estar sota la supervisió d’un adult a tocar de l’aigua.
Recorda que la millor mesura de seguretat és ensenyar a nedar al teu fill.
I encara que ja sàpiga nedar tots els nens necessiten supervisió al marge del seu nivell de natació.
Els infants d’1 a 3 anys i els que encara no neden del tot bé han de disposar d’un nedador adult situat a l’abast del seu braç que els ofereixi “supervisió tàctil”.

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies, Pediatria i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s