Renovem l’organització de pediatria per oferir un millor servei de salut a la població infantil

A partir del 13 de juliol l’equip de pediatria del CAP Passeig Sant Joan i el del CAP Pare Claret formen un únic equip de pediatria seguint un model més resolutiu d’atenció integral a la població de la zona que ja s’ha implementat a altres àrees de la ciutat i que està tenint una bona acceptació per part de la ciutadania. Aquest nou equip de pediatria Pare Claret-Passeig de Sant Joan ofereix servei a 9.865 infants, i integra pediatres, infermeres i infermers pediàtrics, professionals odontòlegs, un treballador social, un mediador cultural, un referent comunitari i personal d’atenció a la ciutadania.

A més, amb la nova organització sempre es garanteix més d’un pediatra a cada torn de treball, una millor coordinació amb els especialistes pediàtrics de l’Hospital de Sant Pau i amb els diferents agents implicats en la salut infantil, així com una millora en les instal·lacions.

El nou servei està ubicat a la 3a planta del CAP Pare Claret i disposa de consultes adequadament equipades i també de servei de diagnòstic per la imatge en el mateix centre.

D’altra banda, el desenvolupament i la implementació d’aquesta reordenació de l’assistència pediàtrica en aquesta àrea de la ciutat s’ha fet en coordinació amb el Consorci Sanitari de Barcelona i compta amb el vist i plau de les diferents associacions veïnals de la zona. Tant els seus líders (de les AV de Fort Pienc, Dreta de l’Eixample i Sagrada Família), com els responsables de la Federació d’Associació de Veïns de Barcelona i del Consorci es van reunir el 25 de juny al Centre Cívic Sagrada Família, i tots es van mostrar satisfets amb la nova organització del servei pediàtric de la zona per la millora significativa en l’atenció a la població infantil.

Vuit grans unitats d’assistència pediàtrica d’atenció primària de l’ICS a la ciutat de Barcelona

A la ciutat de Barcelona hi ha vuit  grans unitats d’assistència pediàtrica d’atenció primària de l’ICS, anomenades línies pediàtriques, que aglutinen l’assistència sanitària a la infància en els seus territoris de referència, que són Drassanes, Manso, Maragall, Rio de Janeiro, Centre d’Atenció Pediàtrica Integral Barcelona Esquerra, La Marina, Sant Andreu-Casernes i Pare Claret-Passeig de Sant Joan. Aquestes línies pediàtriques o equips d’atenció pediàtrica s’han constituït per treballar més eficaçment en qüestions assistencials, formatives i de coordinació interna i externa; en definitiva, el seu objectiu és garantir una millor atenció de salut a la població infantil.

Aquesta entrada s'ha publicat en Notícies, Pediatria i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.