Càncer: la importància de l’alimentació

El càncer és una malaltia que està molt present en les nostres vides. Tots tenim algú al nostre entorn que pateix o ha patit aquesta malaltia.

La paraula càncer sovint l’associem a la paraula mort. Afortunadament, hi ha molts avenços, i tot i que és una malaltia molt greu, la taxa de mortalitat ha baixat.  Tenint molt en compte que no hi ha dietes ni remeis miraculosos anticancerosos, podem fer una vida i una alimentació saludables per tal d’intentar ajudar el nostre cos a combatre o prevenir aquesta malaltia.

Una alimentació rica en aliments  refinats i industrials, el tabac, l’alcohol i el sedentarisme, que condueixen al sobrepès i/o obesitat són alguns dels mals hàbits que podem modificar per portar una vida més saludable i ajudar el nostre cos a lluitar contra la inflamació dels teixits  del nostre cos que juntament amb els nivells alts de glucosa en sang són el medi perfecte per la creació de les cèl·lules potencialment cancerígenes.

No es tracta de fer una dieta tancada i de retirar aliments, sinó de fer una dieta molt natural, reduint els greixos animals i els aliments processats.

La nostra dieta ha de ser variada, hem d’augmentar força el nombre de fruites i verdures  i reduir els greixos i els hidrats de carboni refinats (sucre),  canviant-los per hidrats de carboni integrals o edulcorants naturals com la stevia.

Hem d’intentar introduir a la dieta alguns aliments dels anomenats anticancerosos per les seves propietats, com ara la cúrcuma, el curry, l’all, la ceba, el porro, tots els tipus de col, la soja, la magrana i els cítrics. I dins de les infusions, el te verd.

Per complementar la dieta, hem de fer exercici cada dia, això ens ajudarà a  mantenir un pes adient i controlar l’estrès, aconseguint així un major grau de benestar físic i emocional.

Per tant, podem dir que amb una dieta adequada, exercici físic i benestar emocional, podem ajudar el nostre cos a lluitar contra el càncer.

Aquesta entrada s'ha publicat en Infermeria, Medicina de família i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.