Incontinència urinària i boles xineses: del Sexshop a la farmàcia

 

El sòl pelvià és el conjunt muscular que suporta tot el pes de la part superior del cos. És com una mena de matalàs que podem trobar just recobrint la pelvis per dins. Té diverses funcions relacionades amb la micció, la defecació i les relacions sexuals. A més, ens permet mantenir-nos dempeus i que tots els nostres òrgans interns es mantinguin al seu lloc.

Tot i que aquest conjunt muscular és molt important per al cos, només li fem cas quan comença a donar problemes: dificultats o dolor en la penetració en les dones, problemes de trànsit intestinal o evacuació. Però el més freqüent entre les dones és la incontinència urinària.

La incontinència no és normal i malauradament sense tractament empitjora, és important si tens pèrdues d’orina, consultar al més aviat possible al metge perquè valori el tractament més adient. Actualment hi ha tractaments molt efectius i no hem de viure amb protectors o amb la preocupació de tenir algun accident a causa de les pèrdues.

Per a enfortir els músculs del sòl de la pelvis es recomana fer exercicis de contracció i distensió, com quan tallem el flux d’orina. Anomenats exercicis de Kegel.

Aquests músculs tenen una particularitat i és que també tenen un funcionament automàtic que és el que permet que puguem esperar a arribar al bany per a fer les nostres necessitats sense pensar-hi. Aquest sistema és el que utilitzen les famoses “boles xineses”. El que potser no és tan conegut és l’efecte terapèutic, a més del purament eròtic, que aquesta joguina té per a la dona. Llevadores, fisioterapeutes, ginecòlegs i sexòlegs les recomanen per la rehabilitació del sòl pelvià. Són tan bons els resultats obtinguts que han passat de vendre-les originalment els sexshops i ara amb alguna modificació (una sola bola) a les farmàcies.

Les “boles xineses” solen estar fabricades en silicona o en làtex. Al seu interior, contenen un nucli pesant que és el que confereix el punt terapèutic i útil.

Un cop la bola s’ha col·locat a la vagina, just en el lloc on aniria un tampó i sempre ajudant-nos de lubricants, s’ha de portar posada i fer vida normal. Mentre la dona es mou o camina, el pes interior de la bola xinesa va movent-se i pràcticament sense adonar-nos, estem estimulant els músculs i enfortint tota la zona pèlvica, gràcies a les contraccions involuntàries que han de fer els músculs vaginals, per a mantenir la bola al seu lloc.

És important, però, que si no n’heu fet servir mai, durant les primeres setmanes, utilitzar-les en períodes curts. Si les portem molta estona seguida, el resultat pot ser bastant incòmode: agulletes. La musculatura s’ha d’acostumar gradualment. En alguns casos quan la musculatura no pot aguantar la bola a dins, és millor fer els exercicis estirats al començament.

Afortunadament si som constants, és una musculatura molt agraïda al treball i de seguida notarem una millora important.
Més informació: Guia completa d’exercicis de Kegel

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Infermeria, Medicina de família i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.