
Foto: infocux Technologies (Flickr)
Quan pengem imatges a Facebook, Twitter, Instagram o qualsevol de les xarxes socials existents, hem de ser conscients del perjudici que això podria produir.
Qui no ha pujat alguna vegada a una xarxa social una foto que pugui ser comprometedora per nosaltres mateixos o per algú altre?
En aquest sentit és molt important que els pares acompanyem els nostres fills i sapiguem que fan a les xarxes, quines pàgines visiten, quines aplicacions fan servir…i poder determinar quines són les que comporten risc per ells.
Hem de crear consciència en els nostres nens i joves sobre els perills de l’ús indegut d’internet i prevenir que els menors siguin víctimes de les mateixes xarxes.
L’acció de penjar una foto a una xarxa social, pot convertir-se en la base d’un futur delicte. D’aquests les xarxes en van plenes i alguns dels exemples més habituals són:
Cyberbulling o ciberassetjament: és l’ús d’informació electrònica (mails, xarxes, mòbils…) per assetjar un individu o grup mitjançant atacs personals.
Grooming: Són conductes i accions que porta a terme un adult per guanyar-se la confiança d’un menor i així establir una connexió emocional que té com a finalitat l’abús sexual del menor per part de l’adult.
Sexting: És la forma de referir-se a l’enviament de contingut (principalment fotogràfic) de caràcter sexual mitjançant els telèfons mòbils.
El següent vídeo és un clar exemple de com una acció com la de penjar una foto a una xarxa social i que podria considerar-se com a innocent, pot acabar sent un delicte com els mencionats anteriorment.
Via: @Jose Manuel Alemán