Fem la carta als Reis Mags?

Mis queridos reyes magos ...

Foto: Nacho Manotas (Flickr)

S’acosten les dates més màgiques de l’any, especialment per als nens que són els veritables protagonistes d’aquests dies.
Com a pares volem  que aquests dies siguin viscuts amb molta il·lusió , però també suposa una oportunitat fantàstica per transmetre als nostres fills valors: consum responsable, acceptació amb alegria del que ens ha tocat viure, solidaritat, paciència, etc.

→ Us proposem uns consells en relació a les joguines:
Reflexioneu sobre el nombre de joguines que voleu que rebin els vostres fills, sense oblidar que el nombre de regals és inversament proporcional a les ganes de jugar. Molts nens volen un nombre elevat de joguines, ajudem-los  a prioritzar aquelles que realment fan il·lusió en funció de gustos, aficions, edats, nivell maduratiu…és important que sàpiguen que no tot es pot tenir i que allò que no ha arribat ara pot ser que arribi més endavant.  L’agraïment és un aspecte important aquests dies, sentir-se afortunat pels regals rebuts i no desgraciat pels  no rebuts. No només hem de tenir mesura amb el nombre de regals sinó amb les diferents capacitats que aquests ajuden a potenciar, guiem als nens per què demanin regals de diferent tipologia. Evitem no respondre les demandes de joguines que  fan els nostres fills per qüestions de gènere, no hi ha joguines de nens o nenes.

Fem que la carta als Reis sigui un dels moments més importants del Nadal i que els nens s’esforcin per elaborar-la amb la solemnitat i respecte que es mereix. Intentem que no sigui una llista només, els nens han d’esforçar-se a fer un escrit sense faltes d’ortografia i ben estructurat (en funció de l’edat de cada nen).  És un bon moment per reflexionar sobre el seu comportament, què creuen que han millorat i quins són els aspectes millorables. Tenir el detall de preocupar-se pel llarg viatge dels Reis és un exercici que ens permet treballar l’empatia.

És necessari que els pares ens parem a reflexionar sobre la nostra actitud envers els nostres fills i el joc tan necessari pel seu desenvolupament. Intentem compensar la falta de dedicació amb regals materials? Donem realment la importància que té el joc pel creixement i desenvolupament dels nens i li dediquem el temps que es mereix? Jugar amb els fills implica temps, energia, paciència… a canvi ens apropem als nostres fills, els coneixem, rebem el seu amor i respecte, es pot demanar més?

Aquesta entrada s'ha publicat en Pediatria i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.