Com actuar davant la febre en nens

fever?

Foto: vabellon (Flickr)

Una de les consultes més habituals a la consulta de pediatria és la febre. És important que els pares sàpiguen actuar davant aquest símptoma que moltes vegades es viu de forma angoixant.

La febre, és una reacció defensiva del cos enfront d’organismes que l’infecten,  com virus o bacteris. La majoria de casos es tracta d’ infeccions que cursen de forma benigna, tot i això hem de saber detectar aquells signes d’empitjorament o alarma que precisen d’atenció urgent per part d’un metge:

→ Petèquies: petites taques vermelles que no desapareixen en estirar la pell.
→ Rigidesa de coll
→ Nen molt aixafat, irritabilitat que no cessa.
→ Dificultat per respirar.
→ Vòmits o diarrea que provoquin deshidratació ( llengua seca, no hi ha saliva, ulls o fontanella en els petits enfonsada)
→ Convulsió o pèrdua de coneixement

Al marge d’aquestes situacions que  precisen d’un metge,  podem tractar la febre des de casa.  Hi ha una sèrie d’aspectes a tenir en compte:

× Només cal tractar la febre amb fàrmacs si hi ha malestar o dolor, la febre és un mecanisme de defensa del cos enfront de la infecció.
× Els antitèrmics habituals, ibuprofè i paracetamol, no convé alternar-los.
× És molt important no calcular la dosis en funció de l’edat sinó  del pes del nen i respectar els intervals mínims entre dosis.
× L’aspirina no està indicada en nens.
× Es desaconsella fer ús de banys d’aigua freda, fregues amb alcohol o panys d’aigua freda per tal d’intentar baixar la febre.
× No tapar en excés ni deixar-lo sense roba.
 És molt important hidratar correctament al nen amb febre.

És important aprendre a gestionar la febre dels nostres fills, per això hem de conèixer quins són els signes que indiquen complicacions o que requereixen d’un metge i saber quina és l’actuació correcta en aquests casos.

 

 

 

 

 

 

 

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Pediatria i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s