Tornada al cole i benvinguda als polls

SEIS GARFIOS PARA ANCLARSE AL PELO // Certamen Fotciencia 2006

Proyecto Agua (Flickr)

Ja és habitual que els dies o setmanes prèvies a l’ inici del curs escolar ens bombardegin amb publicitat de productes que asseguren eliminen aquests companys de cole que resideixen temporalment als caps dels nostres fills, els polls.
Segons la part de cos que “ocupen”, els polls es diferencien en 3 classes; els que habiten al cap, els que decideixen habitar sobre el nostre cos i roba i els que van més enllà i resideixen a la zona púbica.
Els que tots coneixem i que ens resulten més comuns són els que decideixen habitar sobre els caps dels més petits, el pediculus humanus capitis.

Però que són?
Els polls són insectes parasitaris que s’ alimenten de la sang dels humans, viuen entre els cabells de les persones, posen ous o llémenes, que s’ enganxen entre els cabells, i d’ ells surten les nimfes que quan són adultes es transformen en els polls.

Perquè són tan contagiosos?
Els polls acostumen a migrar de cabell en cabell i de cap en cap independentment de la higiene personal.  Migren mitjançant l’ ús d’ objectes quotidians com ara, barrets, pintes, raspalls, coixins, reposa-caps…

Com podem saber si hi ha polls?
Quan hi ha una pediculosi (infestació per polls) el primer símptoma que notem és una picor intensa, degut  a la irritació que fa la saliva de l’ insecte en fer la picada sobre el cuir cabellut. Si ens gratem es poden fer ferides més evidents i produir-se infeccions bacterianes. Per això la importància  de fer una bona prevenció i donat el cas que no sigui possible, arribar a un ràpid diagnòstic per aplicar el tractament més adient.

Com prevenir els polls?
Principalment intentar fer servir estris propis, com ara les pintes o raspalls de cabell, gorres, coixins…
Reviseu el cabell dels vostres fills 2-3 cops a la setmana i raspallar-lo a diari.

I si apareixen polls, quin tractament hem de fer?
Al mercat hi ha un gran ventall de productes per tractar la pediculosi. Normalment acostumen ser productes amb substàncies que provoquen la mort de l’ insecte. Consulteu el vostre professional  de pediatria de referència per tal que us recomanin el tractament a seguir.


Via @salutgeneralitat

Aquesta entrada s'ha publicat en Pediatria i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s