El risc de les vacunes és no posar-les

862450815030311

Foto: CC Generalitat de Catalunya

Un dels temes que tractem a la consulta de pediatria des de les primeres visites del nadó és el de la vacunació. Als dos mesos de vida es comença a vacunar, és per això, que es fa necessària una informació prèvia als pares, per tal que prenguin conciència de la importància d’aquesta mesura de prevenció que tant ha ajudat a disminuir la mortalitat infantil a les últimes dècades.

No són poques les vegades que els pares mostren dubtes sobre la conveniència de vacunar el seu bebè. Preguntes sobre la necessitat de protegir el nen de malalties que consideren eradicades, o mostren certa por a vacunar-lo “tan petit”. Malauradament les malalties de les que ens protegim mitjançant vacunes no estan eradicades però si tenen una baixa incidència, en gran mesura és gràcies a la immunitat de grup que els programes de vacunació confereixen.

D’altra banda els nens petits no queden exempts d’emmalaltir com la resta de la població.

L’evidència científica demostra l’eficàcia dels programes de vacunació en la disminució de les malalties a les quals protegeix, tot i així, existeix el moviment “antivacunes”que alerta sobre la perillositat d’aquestes, deixant de banda la quantitat d’estudis que demostren l’efectivitat i seguretat de les vacunes seguint els més rigorosos criteris d’investigació científica.

Davant l’actitud d’alguns pares que rebutgen vacunar el seu fill em pregunto, què farien si en lloc de viure en un país europeu visquéssim en un país subdesenvolupat, on malauradament, encara existeixen elevades taxes de mortalitat per malalties que es poden prevenir.

Jules Hoffman, investigador que fou guardonat amb el premi Nobel en Medicina l’any 2011 diu “el principal risc de les vacunes és no posar-les”.

Aquesta entrada s'ha publicat en Pediatria i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s